Количката Ви е празна.
за поръчки над 120лв. Офертата е валидна за всички продукти

Marttiini Finland "Tundra GR Bushcraft Knife", Качествен туристически нож, подходящ за къмпинг, туризъм и лов, произведен от неръждаема немска стомана - 1.4116, размер на острието: 11 см, общ размер: 22 см, Мартини Финландия, Безплатна доставка в България

Marttiini Finland "Tundra GR Bushcraft Knife", Качествен туристически нож, подходящ за къмпинг, туризъм и лов, произведен от неръждаема немска стомана - 1.4116, размер на острието: 11 см, общ размер: 22 см, Мартини Финландия, Безплатна доставка в България

272.00лв.Добави в количката:

  • Модел: 352015
  • Произведено от: MARTTIINI KNIVESВисококачествен туристически нож, подходящ за всички дейности сред природата, къмпинг, туризъм и лов, ножът е произведен от неръждаема немска стомана - 1.4116.

Технически данни:

Размер на острието: 11 см., Размер на ръкохватката: 11 см, Общ размер: 22 см., Дебелина на горния ръб на острието: 3.5 мм.

Ръкохватката е изработена от Карелска бреза, обработена с восък! Ножът е снабден с кожена кания за колан и подаръчна опаковка.

Производител: Мартини - Финландия (Marttiini - Finland)

Информация за доставка:

При покупка на продукти на обща стойност над - 120.00 лева - доставката за територията на цялата страна е безплатна!

Ножовете Marttiini са произведени във Финландия и техен първоначален създател е Janne Marttiini, който основава фабриката през 1928 година.

Marttiini са ножове символ на престиж, традиция и качество и са познати в цял свят.

Ножовете Мартини се открояват със своята издържливост, интелигентен дизайн и високо качество, което ги прави най-добрият избор за много занаятчии и ловци.

Компанията на ножове Marttiini е без съмнение един от основните производители на качествено изработени ножове за риболов и ловни ножове.

Основана през далечната 1928 година от Janne Marttiini, който е ковач и роден в малък град в Северна Финландия, първоначално той е работил при други майстори като ковач на коси, брадви, малки инструменти и ръчно изработени ножове, но през 1928 г. той основава собствена ковачница в град Rovaniemi.

Увеличеното търсене на тези качествени и добри ножове се увеличава през 1930 г. и Janne Marttiini построява по-голяма за времето си фабрика за да отговори на търсенето.

През 1944 г. заводът е бил разрушен по време на Втората световна война, но по-късно е възстановен в средата на град Rivaniemi, а днес старата фабрика се е превърнала в музей, който е символ на скандинавските ножарски традиции.

Всички дръжки използвани за производството на ножовете Marttiini са производство директно на Marttiini в тяхната централата в Laukka и Рованиеми.

За производството им се използват различни видове дървени материали. Традиционно Дръжките са изработени с къдрава бреза, дървен материал от Финландия. Къдравата бреза използвана в дръжките на ножовете Marttiini и джобните ножчета расте само в средата на Финландия, този твърд материал е много подходящ за дръжките на ножовете, поради факта че е с ограничена наличност, това дърво е по-ценно от обикновената Финландска бреза, което е друг материал също използван в големи количества.

За да отговарят на изискванията на международните пазари, Marttiini вече използват и други дървени материали, като леска и палисандрово дърво.

Тези красиви и твърди дървесини придават ножа едно по-екзотично и стилно излъчване.

Като компания, разположена в Лапландия, Marttiini винаги е искал да подчертае лапландските традиции в производството на ножовете. Тези характеристики са вдъхновили дизайнерите на ножове работещи в Мартини. Ножовете Marttiini имат богата комбинация от материали, еленова кост, рог и къдрава бреза. Дръжките са изработени на ръка и са декорирани с гравюри и митологичен стил, всеки нож Мартини е индивидуален шедьовър.

Най-използваните материали за каниите на ножовете Marttiini е кожата от бикове, за да бъде намерена кожа на най-доброто качество, Marttiini посвещава много часове на работа и многобройни тестове, в днешно време кожата за каниите на ножовете Marttiinni се внасят от Италия и Испания. Кожените кании са изцяло ръчно изработени, те са зашити и лепени.

Всеки нож Marttiini е тестван преди да напусне фабриката, спазва се уникален контрол на качеството, за да бъде с гордост сложен надписа J. Marttiini, Финландия.

 Този продукт беше добавен в нашия каталог на сряда 02 декември, 2020.

Авторски права © 2021 nojove.bg. Задвижвано от Zen Cart • Design by ZenCart-Template.com