Количката Ви е празна.
за поръчки над 120лв. Офертата е валидна за всички продукти

Marttiini "Kide" Vegetable Knife, Професионален кухненски нож, изработен от неръждаема немска стомана - 1.4116, ножът е подходящ за рязане на плодове, зеленчуци или обща употреба в кухнята, размер на острието: 8 см, Мартини Финландия

Marttiini "Kide" Vegetable Knife, Професионален кухненски нож, изработен от неръждаема немска стомана - 1.4116, ножът е подходящ за рязане на плодове, зеленчуци или обща употреба в кухнята, размер на острието: 8 см, Мартини Финландия

58.00лв.Добави в количката:

  • Модел: 422110
  • Произведено от: MARTTIINI KNIVESПрофесионален кухненски нож, изработен от неръждаема немска стомана - 1.4116, ножът е подходящ за рязане на плодове, зеленчуци или обща употреба в кухнята.

Технически данни:

Дължина на острието: 8 см., Дължина на дръжката: 10.5 см, Тегло: 80 гр, Дръжката е изработена от "Santoprene®" - гумирана материя.

Опаковка: Индивидуална фирмена кутия, ножът е подходящ за подарък!

Производител: Мартини Финландия - (Marttiini Finland )

Информация за доставка:

При покупка на продукти на обща стойност над - 120.00 лева - доставката за територията на цялата страна е безплатна!

Ножовете Marttiini са произведени във Финландия и техен първоначален създател е Janne Marttiini, който основава фабриката през 1928 година.

Marttiini са ножове символ на престиж, традиция и качество и са познати в цял свят.

Ножовете Мартини се открояват със своята издържливост, интелигентен дизайн и високо качество, което ги прави най-добрият избор за много занаятчии и ловци.

Компанията на ножове Marttiini е без съмнение един от основните производители на качествено изработени ножове за риболов и ловни ножове.

Основана през далечната 1928 година от Janne Marttiini, който е ковач и роден в малък град в Северна Финландия, първоначално той е работил при други майстори като ковач на коси, брадви, малки инструменти и ръчно изработени ножове, но през 1928 г. той основава собствена ковачница в град Rovaniemi.

Увеличеното търсене на тези качествени и добри ножове се увеличава през 1930 г. и Janne Marttiini построява по-голяма за времето си фабрика за да отговори на търсенето.

През 1944 г. заводът е бил разрушен по време на Втората световна война, но по-късно е възстановен в средата на град Rivaniemi, а днес старата фабрика се е превърнала в музей, който е символ на скандинавските ножарски традиции.

Всички дръжки използвани за производството на ножовете Marttiini са производство директно на Marttiini в тяхната централата в Laukka и Рованиеми.

За производството им се използват различни видове дървени материали. Традиционно Дръжките са изработени с къдрава бреза, дървен материал от Финландия. Къдравата бреза използвана в дръжките на ножовете Marttiini и джобните ножчета расте само в средата на Финландия, този твърд материал е много подходящ за дръжките на ножовете, поради факта че е с ограничена наличност, това дърво е по-ценно от обикновената Финландска бреза, което е друг материал също използван в големи количества.

За да отговарят на изискванията на международните пазари, Marttiini вече използват и други дървени материали, като леска и палисандрово дърво.

Тези красиви и твърди дървесини придават ножа едно по-екзотично и стилно излъчване.

Като компания, разположена в Лапландия, Marttiini винаги е искал да подчертае лапландските традиции в производството на ножовете. Тези характеристики са вдъхновили дизайнерите на ножове работещи в Мартини. Ножовете Marttiini имат богата комбинация от материали, еленова кост, рог и къдрава бреза. Дръжките са изработени на ръка и са декорирани с гравюри и митологичен стил, всеки нож Мартини е индивидуален шедьовър.

Най-използваните материали за каниите на ножовете Marttiini е кожата от бикове, за да бъде намерена кожа на най-доброто качество, Marttiini посвещава много часове на работа и многобройни тестове, в днешно време кожата за каниите на ножовете Marttiinni се внасят от Италия и Испания. Кожените кании са изцяло ръчно изработени, те са зашити и лепени.

Всеки нож Marttiini е тестван преди да напусне фабриката, спазва се уникален контрол на качеството, за да бъде с гордост сложен надписа J. Marttiini, Финландия.


Този продукт беше добавен в нашия каталог на неделя 29 ноември, 2020.

Авторски права © 2021 nojove.bg. Задвижвано от Zen Cart • Design by ZenCart-Template.com